Чому перманентний макіяж синіє

«Моя подруга зробила татуаж брів, і вони з часом посиніли. Це так негарно».

Дуже часто чую таку історію на консультаціях, тому знаю: перспектива отримати татуаж брів з синім відтінком – один з найсильніших страхів усіх, хто хоче зробити перманентний макіяж.

Львів, зараз я розповім вам, чому так буває та одразу заспокою – у професійного майстра перманент завжди дає стійкий, прогнозований результат! І ніколи не залишається назавжди.

Пудрове напилення брів– чому колір з часом мігрує в холодні відтінки?


Щоб розуміти, як пігмент поводиться в різних шарах шкіри, треба знати її будову.

Складається шкіра з 4 шарів епідермісу, сосочкового та сітчастого шарів дерми і гіподерми – підшкірно-жирової клітковини.

Товщина епідермісу дорівнює товщині паперового листа – приблизно 1 мм. Він виконує роль кольорового фільтру – крізь нього просвічує введений в шкіру пігмент після процесу загоєння і відновлення шкіри, а також протягом усього часу до потемніння і повного зникнення барвника.

Складається епідерміс з відмерлих клітин, на зміну яким постійно приходять нові. Процес оновлення епідермісу безперервний.

За все своє життя ми скидаємо близько 17 кг шкіри з ороговівшими клітинами!

Якщо ввести пігмент на рівень епідермісу вже через декілька тижнів від нього нічого не залишиться.

Дермою називають шар шкіри, що знаходиться під епідермісом. Саме на рівень, що розділяє їх межі, має імплантуватися пігмент – у сосочковий шар. Тоді колір буде живим. Згодом він не буде переходити в дивні відтінки, а просто почне світлішати і поступово зникне.

Якщо ж ми введемо пігмент в глибший – сітчастий шар дерми, то отримаємо холодний відтінок. А якщо потрапимо ще глибше – в гіподерму, колір зовсім вийде мертвим сіро-фіолетовим. Пігмент залишиться в шкірі назавжди. Видалити такі «роботи» вкрай складно. Перекрити взагалі неможливо.


Татуаж брів не посиніє з якісними пігментами та знанням кольористики

У складі фарб для татуажу останнього покоління, на відміну від фарб для татуювання, більше органічних (рослинних) компонентів, завдяки яким можна отримати безліч найтонших природних відтінків. До їх складу включені спеціальні стабілізатори кольору, тому брови з часом лише світлішають, а татуаж повік з розтушовкою не стає синім.

А ще професійні майстри повинні знати, що у різних барвників – різна стійкість в тканинах і швидкість руйнування. Наприклад, тепла основа кольору виходить швидше і може залишити по собі сірий відтінок брів.

Чому брови стають синіми? Татуаж брів набуває синій або блакитний відтінок, якщо майстер використав чорний колір в чистому вигляді. Адже людська шкіра непрозора і має свій колір – чим вона смугліше тим холодніше буде виглядати імплантований пігмент.

Бажаєте зробити брови? Львів, чекаю у своєму кабінеті! Гарантую, синіх, рожевих брів та холодних губ точно не буде.

А якщо вони вже є – записуйтеся. Виправимо!